Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Év végi hajrá!

2009.05.17

Év végi hajrá


Sokaknak könnyű, sokaknak viszont egy kínszenvedés az évvége. Cikkünkben adunk pár tippet, hogyan javíthatsz! :)  
      

 Dolgozz órán! A tanárok azt is nézik, mennyire vagy aktív az órán, így az is beleszámíthat évvégi hegyedbe! Legyen ötös az órai munkád! ;)


Szóbeli felelet

A szóbeli sokaknak rémálom. Ne legyen az! Amikor tudod, hogy bioszból feleltek következő órán, tanulj meg jól egy anyagot, de ne magold be! Hanem mond el este magadban kétszer-háromszor is ha kell. Másnap jelentkezz az óra előtt a tanárodnál, hogy szeretnél felelni és javítani. Biztos megengedi. Csak el kell mondanod azt a jól megtanult anyagot, és máris kapsz egy 5-öst. Ja és óra előtt feltétlenül olvasd át 1-2×! :)


Írásbeli felelet

Egy kis felelet írásban.. Sose árthat, pláne amikor javítani készülsz. Töriből szoktatok írni az órák elején? Akkor hajrá, ne resteld magad, tanulj! A tanár látni fogja a naplóban, hogy kinek kéne írnia, szóval ő is tudja, hogy javítani készülsz. Eléd rak egy papírt, és már írsz is! Mindent írj le amit csak tudsz! Figyelj arra, hogy szöveged összefüggő legyen, és ne csak 1-2 gondolatot tartalmazzon! Ne kérdezgesd folyton a tanárt, hogy 'Az jó ha ezt is beleírom?' vagy ' Ezt is le kell írni?' MINDENT ÍRJ BELE, AMIT CSAK TUDSZ! A gondolataidat vezesd át más gondolatokba is, és alkoss szép fogalmazást! :)


Témazáró nagydolgozat

A diákok rémálma. Úgy gondolják, ez az amivel lerontják évvégén a jegyeiket. Ez nem így van! Ne ezt gondold! Mond azt magadban, hogy itt az idő, hogy javítsak! Egy TZ- jegy sokkal fontosabbnak számít, mint egy kis feleleté. Ha extra nagy dogáról van szó, és pirossal írják be, az azt jelenti, hogy akár két jegynek is lehet nézni, olyan sokat számít. Ha becsületesen készülsz rá, akkor nem lehet semmi gond. Ha jól sikerül, a tanár látja, hogy mire vagy képes, és még több esélyt ad majd a javításra.


Kiselőadás

A tanárok szeretik ha a diákok felkészülnek. Mindegy miből, csak készek legyenek. :) Te is legyél felkészült, méghozzá úgy, hogy tartasz egy kiselőadást! Nézz utána egy témának, pl. irodalomból egy költő életrajzának, gyűjts képeket, szöveget! Ne nyomtass, ( a tanárok nagy része nem szereti) hanem kézzel írj mindenképpen! Nem kell háromoldalasnak lenni, mert arra már senki se kíváncsi és lehet a tanár se engedi meg hogy felolvasd, mert elvinné az egész órát! Felolvasni? Igen! Egy db. egy oldalas életrajz, 2-3 képpel, kézzel írva, felkészülve, pláne ha kívülről fújod, tuti nyerő ötös!! :)

                              

Most adunk egy pár tippet a jó tanuláshoz!

Kikapcs

1. Gondold végig! Ahhoz hogy javíts, sok dolog szükséges. Először gondold végig, hogy mit is akarsz kijavítani stb.. PL: Ha hármara állsz bioszból, nem tudod felhozni egy ötösre, de még a négyes sikerülhet. Fogadd meg magadban, hogy addig nem állsz le, amíg be nem szerzel egy-két ötöst. Tisztázd magaddal, hogy most mit szeretnél elérni, és hogy képes vagy-e rá. Hát persze, hogy képes vagy: Minden az akaraton múlik. :)


2. Írd össze! Ha megvagy a 'rendszerezéssel', írd össze hogy miket fogsz csinálni aznap! (De ne csak tanulj!)


3. Kapcsolj ki! Tanulás közben hagyj -1-2 óránként- 5-10 perces szünetet! Ez nagyon fontos az agyad számára! :)


4.  Tanulj okosan! Hogy jól tanulj, olvasd el a Tanulj jól! című cikkünket! Katt IDE!


5. Olvasd át!  Ha délután tanultál, lefekvés előtt olvasd át mégegyszer az anyago(ka)t. De ne csak este, hanem reggel is, és óra előtt is! Reggel sokkal frissebb az agy! :)

6. Ne görcsölj!  Ne legyél azon, hogy már felkelés óta azon izgulsz, hogy hogy sikerül a doga.  Ha folyton azon görcsölsz, hogy hogy fog sikerülni, nem tudsz majd annyira koncentrálni közben. Ez csak egy doga, nem kell félni tőle. :) Ha pedig tudod, hogy iszonyú görcsölős típus vagy, akkor vigyél magaddal egy kis görcsoldó gyógyszert! :)


Reméljük segítettünk a javításban, és sikerült javítanod! Ha igen, írd meg nekünk ide! Nagyon köszi.

                     

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.