Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Család

2008.12.30

       Légy jóban családoddal!


Családi gondok
Ha valami nem stimmel a családoddal, gyakoriak a viták, nem engednek meg valamit, amit te annira szeretnél, vagy a tesóddal ki nem állhatjátok egymást, akkor valami gond van. Ezen változtatni kell, méghozzá nagyon gyorsan. Nézzük, mit is tehetsz anank érdekében, hogy egy rendes légkör alakuljon ki nálatok!Beszéljétek meg a problémát!
Legegyszerűbb, ha leültök egy este, és mindent alaposan megbeszéltek szüleiddel, tesóiddal. Mi a gond, neked mi nem jó, nekik mi nem tetszik, és próbáljatok meg változtatni. Sajnos vannak olyan családok ahol nem tudják megbeszélni az efféle problémákat és ez egyáltalán nem jó.  Ilyenkor más dolgokkal kell visszanyerni a szülők bizalmát. Itt van pár dolog ami segít benne:Takaríts te is! Vedd ki a részed a munkából!
Meglátod a szüleid értékelni fogják, ha látják hogy a szobádban nincs akkora kupi, és néha te mosogatsz el. Gyakori az a dolog is, hogy meglepetésképpen pl. felporszívóznak a nappaliban, kiterítik a ruhákat és mire hazajönnek a szülők, csak dicsérgetés...Tanulj még jobban!
Nem is tudod, a szülőknek mekkora öröm ha azt látják, hogy lányuk/fiuk jobban tanul, vagy javít. Ne csak a gép előtt ülj egész nap és a TV t bámuld hanem tanulj akár ne csak másnapra hanem előre! Meglátod hasznos!

 

Apró ajándékok
Ha van időd készíts egy kis apróságot apukádnak, anyukádnak vagy ha városban vagy (és pl.oda nagy nehezen engedtek csak el) akkor hozz egy kis gyertyát avgy aminek örülnek. Csak úgy hazaméz és mondod, hogy óó hoztam nektek valamit egy kis apróság. Meglátod mennyire örülnek majd és MÉG fontosabb leszel nekik.

 

Tesók-ÁÁÁ
-Anya már megint elvette. - Anya megint piszkál x.y. - Apu most se rakta el...
Ismerősek? Vagy inkább a viták a gyakoribbak? Nem jössz ki a tesó(i) ddal? Ez bizony kár. Gondold el ha lánytesód van és (ha) jóban lennétek hányszor mennétek vásárolni, együtt pasizni stb..(persze ha legalább 5 évvel fiatalabb akkor nem:) ) vagy ha fiu tesód van, akkor mennyi haverjának mutatna be... Ezek mind álmok? Nem. Próbáld elkerülni a vitákat, ha kell adj neki igazat, akkor is ha tudod hogy neked van igazad. Ne légy irigy, önző. Ide lehetne rengeteg mit ne csinálj-dolgot írni..Ezeket ha betartod és mégse javul a helyzet írj a tanácsadásba és segítünk! Hajrá!

 

Reméljük segítettünk!! Ha igen akkor légyszi írd meg, hogy mindenki lássa, nemhiába fáradozunk!:) :P

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.