Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szőrtelenítés

2011.02.20

           Szőrtelenítés

Fájdalom.Kín.Stressz.Utálat. Te is ezeket érzed ugye? 
A szőrzet megerősödése körülbelül 10-11 éves korban kezdődik a lányoknál. A lábnál, hónaljnál,és a bikinivonalnál a szőrzet megjelenése teljesen normális, vannak olyanok, akiknél a has, bajusz, és karszőrzet is megerősödik. Ez is normális. 
Az is normális dolog, hogy a tiniket megőrjítik a fekete szálak, ezért szeretnénk megszabadulni tőlük. Nézzünk néhány szőrtelenítési praktikát!

~Tipp: Vegyél szőrtelenítés utáni krémet a drogériákban! Az áruk változó: 500-1500 Ft.
 Ezek biztosan csökkentik a fájdalmat a szőrtelenítés után, de olvasd el a használati útmutatót, hogy melyiket lehet az adott testfelületen használni!!

Gyanta
Talán a leghatásosabb módja a szőrzet eltávolításának. A gyanta a szőrszálakat a gyökerénél fogva távolítja el, ezért a visszanövése is lassabb, akár két-három hét is eltelhet, míg újra kell gyantázni. Ezt végezhetjük otthon is, de kozmetikushoz is mehetünk. Otthonra nem szükséges gyantázó szettet venni, elég egy kisebb gép, amit fel kell melegíteni, és azzal végigmenni lábunkon, vagy máshol. A kis papírokkal pedig leránthatjuk a szálakat a lábunkról. Ez elég fájdalmas, sokszor be is pirosodik a testünk tőle, esetleg begyulladnak a szőrtüsszők. Ez természetesen elmúlik, kinek hosszabb, rövidebb idő múlva. Segíthetjük a gyógyulást, ha bekenjük szőrtelenítés utáni krémmel a helyét!

                                                    

Borotva
Gyors módszere a szőrtelenítésnek, de nem elég hatásos, hiszen csak a szőrszálak azt a részét távolítja el, ami a bőrön kívül van(azaz amit mi is látunk). A gyökere megmarad, így hamar visszanő a szőrzet. Ez lehet 6 nap, de van akinek minden nap szüksége van a borotvára! Vigyázzunk a használatával, nehogy megvágjuk magunkat!

Szőrtelenítő krém
Ez a legkevésbé fájdalmas módja a szőrtelenítésnek, egyáltalán nem fáj. Csak felkenjük a krémet a szőrteleníteni kívánt testrészre, és pár perc múlva a krémhez adott spatulával "leborotváljuk" a szálakat. Nem nagyon hatásos módszer, a szőrszálak hamar visszanőnek, viszont gyors és fájdalommentes. A krémek minősége más és más, a jók olyan 900 Ft felett kezdődnek. 

Epilátor
Nagyon hatásos mód, viszont talán a legfájdalmasabb. Sokan szeretik viszont, mert gyors. Ha érzékeny bőrű vagy, ne próbáld ki, nem neked való! A gépben található "karmok" megragadják egyesével a szálakat, és gyökerestül kitépik. Nem hangzik jól, de nem szeretnénk lebeszélni senkit a kipróbálásáról, hiszen egyénfüggő. A jó epilátor természetesen nem biztos, hogy olcsó mulatság, de akár több évig is kitart.
                                                   Észrevételeidet, tanácsaidat, véleményedet írd meg nekünk hozzászólásként! Nekünk fontos a Te mondandód is!:)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.